Råd til det optimale pillefyr

Mens jeg agtede at købe et pillefyr, blev det ikke let at opsøge et sted, hvor der reelt fandtes tilstrækkelig info. Den fornuftigste beslutning bliver ej altid at ringe til en sælger, fordi den slags jo helst vil sælge og af denne grund hovedsageligt ej vil berige dig med ægte information.

Den sikreste løsning er vist at spørge husejere, som selv anvender pillefyr & af den grund kan berette om alle fejl og besparelser. Hvorvidt man egentlig har mulighed for at spare udgifter, forblev det spørgsmål, der beskæftigede mig mest ved et pillefyr. I forhold til gas er træpiller en hel del billigere: i dette tilfælde var der faktisk næppe forvirring. Sammenlignet med solcelleanlæg samt jordvarmeanlæg tjener du med det samme penge i samme størrelse som din udgift til installationen, sådan at købet snildt er opvejet.

Med hensyn til bæredygtighed & forurening, så er anvendelse af træpiller, som fremstilles af overskydende savspåner fra industrien, mere naturvenligt end olie, og et pillefyr anses som renere i forhold til et fyr med olie. En del større vedligeholdelse forekommer her helt klart , hvis man har et pillefyr i forhold til varme fra el eller gasvarme. Man skal selv fylde træpiller på, og det kan sagtens være tungt samt besværligt slæb. Med jævne mellemrum skal dit pillefyr dertil renses for forbrændingsaffald samt vaskes.

Mange synes ganske vist ikke, at lidt sved på panden skal stå i vejen for en indtjening på mange penge pr. år.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>