Nyuddannet jobsøgende i Allerød: Nu tilmelder jeg mig hos et vikarbureau Allerød.

Undertegnede har altså været nyuddannet og jobsøgende i tæt på 1 år, så jeg er nødt til at springe ud i noget nyt. Nu har jeg kontaktet vikarbureau Allerød. Jeg er uddannet inden for arkitektur, men der er stor konkurrence, og jeg har ikke så meget erfaring. Det kan være, at jobs via et vikarbureau er vejen til, at jeg kan opnå jobs på CV-et og oven i hatten har nogle opgaver at stå op til om morgenen. Det er selvfølgelig lækkert ikke at skulle op af sengen på snevejsmorgener, men jeg savner sgu at skulle op og gøre mit arbejde.

Min kære veninde er registreret hos Vikarbureau Herlev, og hun har endvidere været ansat gennem Vikarbureau Esbjerg, dengang hun boede derovre i Jylland. Hun har har fortalt mig, at hun mest skulle hen på virksomheder, når de ansatte skulle på ferie, var syge eller skulle på barsel. Jeg synes, det ville være det bedste med et barselsvikariat, hvor man jo kan være samme virksomhed i længere tid.

Nu har jeg fået meldt mig, og nu dukker alle overvejelserne op: Hvor længe går der, inden at de ringer? Mon det er nok at være tilknyttet ét vikarbureau? Hvor mon jeg bliver sendt hen? Hvad er lønnen Og vil jeg kunne lide at være vikar?

Hvis jeg snarere får en masse korte ansættelser af måske et par dages varighed er jeg en kende nervøs for, hvordan jeg tackler det med at være ukendt og komme ind uden at kende kollegerne. Jeg når vel knapt nok at kende navnene på de andre, før du er færdig igen. Til gengæld kommer jeg til at opleve rigtig mange forskellige steder, og det kan være, at de bliver glade for mig på et af stederne, så jeg kan blive.