Næste step som arbejdsløs jobsøgende: Jeg har registreret mig i et vikarbureau Kolding, hvor vi bor.

Jeg har snart været ledig i godt halvandet år, så jeg bliver nødt til at kaste mig ud i noget nyt. Nu har jeg tilmeldt mig i vikarbureau Kolding. Jeg er færdiguddannet inden for statskundskab, men der er mange konkurrenter, og jeg er ikke så erfaren. Så jobs via et vikarbureau er måske vejen til, at jeg kan få noget på cv’et og oven i købet får noget brugbart at stå op til om morgenen. Selvfølgelig er det en luksus ikke at skulle tidligt op på kolde morgene, men jeg savner faktisk at skulle ud og udføre et arbejde.

Nu har jeg meldt mig, og først nu dukker alle spørgsmålene op: Hvor lang tid går der, inden at de ringer? Mon det er nok at være tilmeldt ét vikarbureau? Hvor mon jeg bliver sendt hen? Hvad er lønnen Og vil jeg overhovedet kunne lide at være vikar?

Min bedste veninde er registreret hos Vikarbureau Viborg, og har før det været ansat gennem Vikarbureau Aalborg. Hun har har berettet for mig, at hun ofte skulle ud på steder, når de ansatte skulle på ferie, var syge eller skulle på barsel. Det kunne være super med et barselsvikariat, hvor du jo kan arbejde hos samme sted i syv til ni måneder eller mere.

Får jeg snarere flere småjobs af måske få dages varighed er jeg en smule nervøs for, hvordan jeg takler det med at være ny og komme ind uden kendskab til opgaverne. Man når vel ikke engang at lære navnene på de nye kolleger, før du stopper igen. Til gengæld oplever jeg rigtig mange forskellige steder, og hvem ved … måske bliver de glade for mig et sted, så jeg ikke behøver at holde på. Det ville da være sweet!