Jeg mener, høreklinikker bliver gavnlige for den gamle

Jeg gætter på, at min far formentlig har tinnitus, og han har også nedsat hørelse. Lidelsen tinnitus er en opfattelse af en lyd, du kan have i øret, trods der ikke kommer nogen lyd ind i øret fra omverdenen. Farmand refererer det som, at det ringer i hans øre. Nu har det varet et stykke tid, og det bliver formentlig mere og mere slemt. Det er ganske vanskeligt for mig, for han har altid været den person, som lagde øre til, såfremt jeg havde brug for at forklare noget, jeg gik rundt med i tankerne. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse længere, men en nedsat hørelse, har vi ikke talt ligeså meget sammen, og jeg savner det.

Den hovedsaglige anledning til, at min farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han er tidligere håndværker og brugte ikke høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der formodes, at lidelsen tinnitus skyldes destruerede hårceller i den indre del af øret, sikkert også grundet en støjskade. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, som er bassist, at han ikke må glemme at bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til øre-, næse- og halslægen på onsdag, som så skal vurdere hans hørelse. Denne læge videresender ham formentlig til en høreklinik, som laver et grundigere studium af hans hørelse. Herefter vurderes der, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Adskillige uens slags høreapparater kan man købe, og hvert enkelt høreapparat vil blive afpasset, så det passer til den nedsatte hørelse. Farmand skal nok have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er fremstillet af 2 genstande; selve apparatet omme bag dine ører og en lydslange, som bringer lyden hen til en prop i ørets indhak og herefter ind til det, som kaldes trommehinden. De pågældende høreapparater benyttes ved vanskelige hørenedsættelser samt til personer, der har brug for indstilling af lyden. Det er op til en selv, om man vil modtage behandling og tage imod høreapparatet gratis af de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man gerne vil have noget økonomisk hjælp til at få høreapparatet ved en autoriseret privat høreklinik/hos forhandlere, som samarbejder med høreklinikker. Jeg synes, det er imponerende, at man kan tage imod det helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Høreklinikker tager sig, så vidt jeg har hørt, godt af deres patienter.

Et larmende arbejde har min far som sagt haft, og det var jo simpelthen en nødvendighed med et høreværn, er min far et eksempel på, fordi for meget larm som sagt kan give dig høreskade. Jeg hørte forleden dag, at omkring 60 % af dem, som har et arbejde i larmende omgivelser, ej gør brug af høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg tror virkelig, at også han vil blive den uheldige ejer af et høreproblem, hvis han ikke snarest muligt begynder at anvende musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>