Har du et beskidt tag, der behøver en tagrensning?

Dit tag kan let blive snavset på grund af vand, alger og mos. Dette kan ikke mindst gøre et tag farligt at kigge på, det beskadiger også et tag. Regn kan nemlig gøre, at der bliver fugtigt ikke blot på oversiden, men også på bagsiden af tagpladerne, som gør, at et tag langsomt bliver nedbrudt. Det er tidskrævende og koster mange penge at bygge et helt nyt tag. En forbedring inkluderende tagrensning samt maling vil bestemt gøre taget ligeså godt, og derudover koster det blot under det halve af det nye tag. Et tag, hvor der er blevet lavet en tagrensning, er derudover ligeså udholdende som tag på nybyggeri er.

Idet dit tag bliver istandsat, vil det til at starte med blive gennemset for alle skader, hvorefter det bedres. Så skal taget have ordnet en tagrensning, hvor det først vaskes, hvorefter taget renses omhyggeligt med en børste, ikke blot på selve tagpladerne, men også i overlapningerne og i alle kanter. Nu skal taget skylles efter, og så er alt snavset blevet fjernet, hvorefter taget vil få en behandling mod alger for at forebygge ny begroning. Taget er nu parat til maling.

Der er flere forskellige slags tag konstrueret af forskellige former for grundmaterialer. Alle tag kan blive renoveret, og næsten alle tagflader kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis bitumtagpap samt tage, som bliver lavet af stål, som er beskyttet mod rust. Tage lavet af tegl er sarte og de kan dermed ikke tåle højtryksspulingen, men de kan stadig få lavet en algebehandling. Tagpladerne i et gammelt tag kan være bygget med materialet asbest, som er mere stærke end helt nye tagplader, så selvom de er beskidte, slidte og begroede, kan de alligevel få en tagrensning og maling og ende med at blive så flotte som var de nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>