Få et lækkert efterskole år

Kunne du tænke dig at få en interessant skoletid? Såfremt svaret er ja, så anbefaler jeg dig at bestemme dig for efterskole… Der er over 250 efterskoler her i Danmark: i nord, syd, øst og vest. Det er i Danmarks skolesystem, en efterskole er blevet til, og det er et sted, og dér kan teenagere på cirka 15 år udføre 8., 9. el. 10. klasse. Det er ligesom en form for kostskole, fordi du ej blot går i skole der, men ydermere bor der. Efterskoler sørger for teenagernes faglige såvel som subjektive evolutionforløb, og som følge heraf får teenagerne en god start på voksenverdenen.

Ikke een skole er magen til de andre, hvilket vil sige, at der med stor sandsynlighed er en efterskole, der passer til dig og dine behov. Efterskoler til teenagere med særlige fornødenheder er der f.eks., blandt andre skoler for ordblinde. Alle skolerne ejer utallige varierende selvvalgte fag, fritidsaktiviteter, arrangementer samt skolerejser. Oven i købet kan du komme på en efterskole, hvor alle har den samme interesse. Det kan være en fodboldefterskole.

Man siger, at bare ét efterskoleår svarer til 5 ”rigtige” år. Det er egentlig forståeligt nok, i betragtning af hvor meget, man faktisk erfarer på bare et skoleår. Derudover får du en god del gode venner/veninder, som du rapt kommer til at lære godt at kende, grundet at I bor sammen og går i skole sammen. Majoriteten af efterskoler sidder inde med linjefag såvel som en masse forskellige selvvalgsfag ud over basisfagene. Som følge deraf må du selv vælge, hvorledes dine timer vil være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>