Efterskole rejser til for eksempel Tyskland

Fokus vedr. klimaet har der været en del af igennem de sidste år, og det er endt ud i et fremragende indfald. Jeg har jo truffet den beslutning at erstatte det bedagede opvarmningssystem med et helt nyt & miljørigtigt biobrændselsfyr [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/]. Samtidig med en nedsættelse af kuldioxid-udslippet kommer det nemlig også til at have den effekt, at jeg jo økonomiserer, da biobrændsel koster en del færre penge end naturgas + olie.

Først og fremmest har jeg vurderet et Windhager [http://kirkevangenergi.dk/biobraendselsfyr/windhager/]-biobrændselsfyr, & jeg havde faktisk på det nærmeste besluttet mig for et, som jeg ønskede at indhandle, da jeg opdagede et netsite vedr. jordvarme [http://kirkevangenergi.dk/varmepumper/jordvarme/]. Et jordvarmeanlæg er nemlig også et miljørigtigt boligopvarmningssystem, som kan tages i brug i stedet for et biobrændselsfyr. Pt. ved jeg på ingen måde, hvad jeg vil indkøbe!

Jeg kan egentlig observere plusser og minusser ved dem begge. For eksempel har jordvarme det plus, at det er en varig kilde til energi, og at man alene finansierer den lille smule el, som det tilhørende anlæg behøver for at være i stand til at omsætte jordvarmen til energi. Dog er det rimeligt kosteligt at installere, så i starten ville et biobrændselsfyr af mærket Windhager sikkert være det billigste.

På samme tid holder et jordvarmeanlæg dog i længere tid, + jeg ved, at anlægget indenfor ti år kan have tjent sig ind, hvorfor det jo ikke er en dum idé. Jeg er derfor oprigtigt ubeslutsom, skønt jeg fortsat primært hælder til jordvarmeanlæg.

Eksisterer der nogle her, der har kendskab til de to opvarmningsinstallationer, & som kan give mig et fortrinligt fingerpeg…? Det vil jeg i hvert fald sætte pris på!