Bestil en energimærkning og få mindre udgifter til opvarmning

Energimærkning er et resultat af en vision om at kæmpe imod klimaforandringerne ved at nedskrive energiforbruget. Samtidig har politikerne truffet en beslutning om at gøre energimærkning af alle typer af bygninger til en nødvendighed. Hvis man har behov for en obligatorisk energimærkning, vil det som udgangspunkt være en god ide at indhente tilbud fra en ingeniørvirksomhed, som er godkendte i forhold til energimærkning af bygningstyper som fx enfamiliehuse, lejlighedskomplekser samt service og uddannelsesinstitutioner.

Et flertal af byrådene i de danske kommuner er dog markant mere højtstræbende på klimafronten. Af den årsag har de pågældende kommuner besluttet, at den nye energimærkning er obligatorisk før det er muligt at få godkendt en ibrugtagningstilladelse for en bolig. I praksis indebærer det, at din ægtefælle og dig skal have udført en energimærkning, i det øjeblik at klimaskærmen er fuldendt eller i nogle tilfælde lige inden den er klar hvad enten din ægtefælle og dig skal i gang med at opføre et helt nyt hus eller, om I planlægger en energirenovering.

Energimærkningen består af et gennemgribende tjek af villaens energiforbrugende komponenter og klimaskærm og afsluttes med en en rapport, som opridser eventuelle forslag til forbedringer, der kan kombineres med en trykprøvning, der viser hvor der er utætheder i boligen. Såfremt din ægtefælle og dig betaler for at få energimærket en bygning, får I en samlet karakter, der vurderer, hvor miljøvenligt og effektivt isoleret huset er i forhold til det beregnede energiforbrug.

På skalaen, som benyttes til energimærkning af ejendomme, anvendes A til ejendomme, som tilfredsstiller de betydelige krav i det seneste byggereglement, mens karakteren C og ned til G bruges til bygninger med et forbrug af energi, der er for højt. Er bygningen blevet opført i perioden fra 2006 til 2010 er karakteren B obligatorisk. I fald dig og din familie er ejere af et parcelhus med energimærkning A, har I altid en chance for frit at vælge energiforsyning til ejendommen. Af den grund er der sund fornuft og god økonomi i at sikre, at jeres ejendom er isoleret tilstrækkeligt til at få en ideel energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>