Basundervisning – 3 fejl nybegyndere laver

Basundervisning er essentielt for at blive en dygtig bassist. Dog er der som regel nogle klassiske fejl forbundet med basundervisning, som du efter min mening skal være opmærksom på, når du skal i gang med at mestre det fantastiske instrument.

Der er særligt 3 fejl som nybegyndere har for vane at lave.

Fejl 1 – Du bruger ikke tid på at finde en dygtig baslærer

Man kan mange gange være ivrig efter at komme i gang med basundervisning, men det er vigtigt, at man ikke er så ivrig, at der ikke tænkes over hvilken bas lærer, der vælges. Der kan være stor forskel på bas læreres kompetencer.

En bas lærer skal ikke kun være dygtig til at spille bas. Bas læreren skal nemlig også kunne lære fra sig på pædagogisk vis.

Forhør dig derfor hos andre, der har gået hos den pågældende baslærer, inden du tilmelder dig undervisningen.

 Fejl 2 – Du lærer kun at spille sange på din bas

Det er vigtigt at lære sange, men det er endnu vigtigere ikke kun at lære sange.

Problemet ved kun at lære sange er, at den utrænede bassist får et forkert indtryk af den fremgang han oplever.

Det er relativt hurtigt at lære en sang, men det klæder ikke en på til at blive en dygtig bassist. For at blive en dygtig bassist skal du kunne forstå den bagvedliggende nodeteori og praksis ved basundervisning.

Fejl 3 – Forventningerne er ikke afstemt

Det er meget vigtigt, at forventningerne til basundervisning er afstemt helt fra starten.

Mange går i gang med basundervisning uden at have gjort sig nogle klare holdninger om, hvordan forløbet bør være og hvor lang tid det realistisk set vil tage at blive en kompetent bassist.

Meget afhænger af din egen musikalitet og din arbejdsdisciplin. Hvis de to ting er tilstede, vil du i hænderne på den rigtige baslærer kunne lære at mestre instrumentet hurtigt og snart begynde at spille i band, hvis du ønsker.

Læs her om forskellen mellem el bas og kontrabas

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>